Content Marketing

Content Marketing innebär att skapa innehåll för att öka hemsidans effektivitet, antingen i form av högre konverteringsrate eller genom mera kvalificerad trafik från t.ex. e-post, sociala medier eller sökmaskiner.

Content Marketing handlar om att planlägga och genomföra en innehållsstrategi som både fångar din specifika målgrupp och är relevant och värdeskapande för mottagaren. Samtidigt kan den kompletta strategin och genomförandet bli hänvisad till från andra webbsidor eller sociala medier.

Bra Content Marketing bygger på noggranna analyser av innehållet i din nisch, både gällande vad som söks efter och skapar delande och länkande. Kreativitet och skärpa i framställningen av innehåll och koncept är likaledes viktiga faktorer.

Content Marketing handlar alltså om att utveckla innehåll som både understöder dina marknadsföringskanaler och målgruppsbehov. Genom att skapa värdefullt innehåll till mottagarna kan du skapa preferens för ditt varumärke och locka nya besökare till din webbplats.

Ditt varumärke kan komma att framstå som kunskapsledare inom området, vilket kan höja preferens och därmed din försäljning.

Content Marketing kan likväl driva mer trafik till din webbplats genom bättre organisk ranking i Google, säkerställa effektiva inköp av sociala medier och öka kraften i din Email Marketing.

På Quisma hjälper vi dig med Content Marketing. Vi tar din hand oavsett om vi ska agera som en genomförande partner eller om ni önskar en partner som endast står för framställning av analys och kreativa koncept.

 

Vi kan hjälpa dig i din nuvarande Content Marketing-uppsättning oavsett om du arbetar med den inhouse eller om vi ska hantera ditt content-arbete till 100%.

  • Content Marketing Strategi: Genom att undersöka den aktuella uppsättningen av cookies, e-post och målgrupp, kan vi sätta en Content Marketing-strategi som skapar största möjliga effekt. En strategi som du sedan antingen låter våra specialister utföra eller själv sköter in-house
  • Content Marketing Hantering: Vi blir din Content Marketing-avdelning i nära dialog med dig om samtliga aktiviteter som återspeglar strategin - vare sig det gäller Facebook, Instagram, Linkedin eller Twitter osv
  • Uppgradering av Content Marketing: Vi utför kvalificering av dina interna Content Marketing-hanterare genom coachning, kurser och workshops. På så sätt kan du hantera dina Content Marketing-upsättningar med våra specialister som sparringpartners
  • Produktion av innehåll och kreativitet: Ett bra Content Marketing-program kräver bra innehåll och vi bidrar med koncept och framställning av innehåll (både text och grafik) till din sida, emailprogram samt sociala mediekanaler

 

  • Du arbetar nuvarande inte med Content Marketing
  • Det framställda innehållet skapar inte önskad effekt på t.ex. sociala medier, i dina nyhetsbrev eller på Google
  • Det används inte data från sökord, delningar eller länkande till att utveckla content-strategin. Istället avgör magskänslan vilket innehåll som bör skapa effekt
  • I en hektisk vardag nedprioriteras nytt och värdefullt innehåll
LRT certifikat
google premier partner certificate
brightedge certification
searchmetrics agency partner
Searchmetrics yellowbelt