Vad är Paid Social?

Paid Social är annonsering på sociala medier; Facebook, Instagram, Linkedin och Twitter. Paid Social handlar om att annonsera för målgrupp och segment på ett effektivt sätt - så att man uppnår maximalt värde.

Nästan alla sociala medier - särskilt Facebook - tillåter riktad reklam till specifika målgrupper. Samtidigt är retargeting en möjlighet och inriktning mot 'look-alikes' och e-postlistor.

Du kan uppnå effektiva resultat med annonsering på sociala medier - både med taktiska säljbudskap och varumärkesorienterad kommunikation.

Varför arbeta med Paid Social?

Sociala medier är en effektiv pushkanal där du kan nå dina målgrupper precist. Däremot krävs det solida resultat fördjupad i kunskap om algoritmer och dynamiken på sociala medier.

Om du publicerar innehåll till befintliga och potentiella kunder kan du öka värdet och effekten genom Paid Social avsevärt, då den organiska räckvidden är begränsad. Exempelvis är den organiska reachen på Facebook nere på 5%. Således medföljer behovet att boosta annonseringens kommunikation så att budskapen når längre ut till målgruppen.

Genom styrning över budget, innehållsinriktning och budgivning kan vi säkerställa maximal effekt av insatserna på sociala medier.

Hur startar du?

På Quisma hjälper vi dig att skapa effektfulla resultat genom Paid Social. Vi hjälper dig oavsett du inte har arbetat med betalda sociala tidigare eller om det redan är en del av din befintliga marknadsföringsstrategi.


Boka ett kostnadsfritt möte med oss så sammansätter vi ett projekt som matchar din verksamhets behov och situation


Så hjälper vi dig med Paid Social

Här kan du ta del av typiska Paid Social-uppgifter vårat specialistteam hjälper dig med:

Paid Social Strategi

Vi sammansätter en strategi om vilka segment vi vill rama in med vilka budskap, mål och budgetar

Social Analys

Analys av målgruppernas storlek och format samt vart publiken engagerar sig. Vi tillhandahåller även ingångar till vilket innehåll som bör utvecklas för att skapa maximal effekt.

Kampanjuppsättning

Vi sätter upp din Paid Social-struktur i respektive sociala medier så att största möjliga effekt uppnås

Social Content

Hantering av innehåll på sociala medier. Här innefattas copywriting och grafisk design; allt planlagt i Content Planner och genomförs av Content Marketing-teamet

Budgetstyrning

Kontinuerlig styrning och uppföljning av budget så att inköp hanteras strukturerat och effektivt

Målriktining

Vi bygger målgrupper antingen med den inbyggda publiken med berikning från er egen data eller exempelvis utifrån retargetingslistor från webbsidan eller e-postlistor

Integration och Synergi

Koordinering mellan dina Paid Social-aktiviteter och övriga grenar som Content Marketing, Programmatic Display eller Email Marketing

Rapportering och Tracking

Genom kontinuerlig övervakning och spårning av dina Paid Social-uppsättningar håller vi dig uppdaterad om effekterna och värdet via dialog och möten

Paid Social har under de senaste åren varit en av de snabbast växande annonsplattformarna som skapar möjlighet till fantastiskt värde redo att utnyttja

Hur hjälper vi till?


Vi kan hjälpa dig i din nuvarande Paid Social-uppsättning oavsett om du arbetar med den inhouse eller om vi ska hantera ditt Paid Social-arbete till 100%.

  • Paid Social Strategi: Genom att studera er nuvarande setup av cookies, emails och målgrupp kan vi sätta upp en Paid Social-strategi som skapar maximal effekt. Resultatet blir en strategi som antingen kan utföras av våra specialister eller inhouse
  • Paid Social Hantering: Vi blir din Paid Social-avdelning i nära dialog med dig om samtliga aktiviteter som återspeglar strategin - vare sig det gäller Facebook, Instagram, Linkedin eller Twitter osv.
  • Uppgradering inför Paid Social: Vi utför uppgradering av dina interna Paid Social-hanterare genom coachning, kurser och workshops. På så sätt kan du hantera dina Paid Social-upsättningar med våra specialister som sparringpartners
  • Produktion av innehåll och kreativitet: Ett bra Paid Social-program kräver bra innehåll och här hjälper vi dig med koncept  samt framställning av innehåll och grafisk material för dina sociala medier genom vårt Content Marketing-team.

Vilka utmaningar löser vi?


  • Du har inget Paid Social-program idag och går miste om stor potential
  • Ineffektiv verksamhet med olämplig budgivning eller inriktning
  • Innehåll och koncept som inte matchar det önskade målet för Paid Social-aktiviteter
  • Annonser och kampanjer som är aktiva för länge och bästa fall förlorar effektivitet - men i värsta fall skadar varumärket.

Quismas Paid Social-team är en del av Sveriges bästa specialister. Vi hjälper till att optimera din betalda närvaro på Facebook, Instagram, Linkedin och Twitter. 

qusima-logo

Boka ett kostnadsfritt möte med oss så vi kan sammansätta ett projekt som matchar er verksamhets affärsbehov och situation


google premier partner certificate
brightedge certification
searchmetrics agency partner
Searchmetrics yellowbelt