SEM

SEM står för Search Engine Marketing och omfattar betalda sökannonser i AdWords, Bing och Youtube.

Google AdWords, Bing och Youtube är baserade på algoritmer som gör att de mest relevanta annonserna betalar mindre för exponering och klick. SEM handlar om att optimera din sökstrategi mot dessa algoritmer så att du uppnår önskade marknadsföringsmål.

Med rätt SEM-strategi kan du fånga sökbeteendet som finns i din bransch. På så sätt kan du använda SEM för att hitta dina potentiella kunder exakt när de är nära att avsluta ett köp.

Synlighet på Google, Youtube och Bing är ett av de mest effektiva sätt som du kan använda för att nå potentiella kunder.

När du annonserar är det viktigt att du får det högsta värdet för din investering. Därför är det viktigt att optimera, kontrollera och styra din sökstrategi för maximal effekt.

Om du inte optimerar SEM löpande, blir det ineffektivt och du slösar bort din investering.

Innan dina kampanjer sätts upp i AdWords, Bing och Youtube, bör den rätta SEM-taktiken skapas. Detsamma gäller planeringen av dina insatser och investeringar.

På Quisma tar vi dig i handen från början och ser till att du både har rätt strategi och taktik som matchar din marknadsföring och dina mål.

Kom igång redan i dag. Boka ett kostnadsfritt möte med oss så att vi kan sätta upp ett projekt tillsammans som matchar ditt företags behov och förväntningar.

Vi erbjuder hjälp med ditt SEM-program oavsett om du endast letar efter inspiration för den aktuella uppsättningen, eller om du vill ha en SEM-byrå för att hantera full-service.

  • SEM-analys: Vi hjälper till att förstå sökbeteendet - konkurrens, prissättning och volym i köpprocessen samt prestanda. Detta inkluderar din webbplats och ditt nuvarande SEM-program.
  • SEM-strategi: Genom att förstå kundernas sökbeteende, din webbplats performance och dina mål kan vi sammansätta en komplett strategi.
  • SEM-hantering: Vi blir ditt företags SEM-avdelning och är i tät dialog med er gällande alla önskade plattformar (t.ex. Adwords, Youtube och Bing).
  • Förbättring av SEM: Vi utför kvalitativ kompetensutveckling av ditt företags interna SEM-anställda genom coachning, kurser och workshops. Således kan även du köra och hantera dina sökprogram med oss som sparringpartner.

Vi arbetar typiskt med utmaningar som:

  • Brist på synlighet på Google - främst gällande centrala nyckelord
  • Ineffektiva inköp av sökord som inte skapar värde
  • Sökprogram i Google, Bing och Youtube som inte upprätthålls
  • Brist på klarhet gällande vilka av varumärkets sökord som bör täckas
  • Otillfredsställande 'Quality Score' i searchprogrammet

Quismas SEM-team är ett av Sveriges största searchteam. Vi har några av de skarpaste specialisterna i Sverige.

Vi hjälper till med att optimera närvaron på Google och kundupplevelsen på kundens onlineplattform – exempelvis kundens webbsida, sociala medier, applikationer, pressidor och mycket mer.

google premier partner certificate
brightedge certification
searchmetrics agency partner
Searchmetrics yellowbelt