QUISMA är en prisbelönt SEM byrå

Vad är SEM?

 

SEM står för Search Engine Marketing och omfattar betalda sökannonser i sökmotorer som Google, Bing, Amazon, Baidu, Yandex och Seznam.

Sökmotorer fungerar baserade på algoritmer som gör att de mest relevanta annonserna betalar mindre för exponering och klick. SEM handlar om att optimera din sökstrategi mot dessa algoritmer så att du uppnår önskade marknadsföringsmål.

Med rätt SEM-strategi kan du fånga sökbeteendet som finns i din bransch. På så sätt kan du använda SEM för att hitta dina potentiella kunder exakt när de är nära att avsluta ett köp, vilket slutligen leder till en positiv avkastning.

Vi som en SEM byrå arbetar som din förlängd arm för att se till att du får maximal tillväxt med stöd av sökmotorer. 

 

Varför SEM?

 

Synlighet på Google, Amazon och Bing är ett av de mest effektiva sätt som du kan använda för att nå potentiella kunder som befinner sig i slutfas av en köpprocess.

När du annonserar är det såklart viktigt att du får det högsta värdet för din investering, därför är det viktigt att optimera, kontrollera och styra din sökstrategi för maximal effekt vilket kan vara tidskrävande med tanke på all kompetens som behövs för att hantera all teknik som finns för att maximera avkastningen.

Om du inte optimerar SEM löpande, blir det inte bara ineffektivt och du slösar bort din investering utan du också ger dina konkurrenter chansen att plocka hem det intresset som finns för produkter och tjänster bland potentiella kunder i din bransch.

Det krävs dock mycket tid och hög kompetens för att maxa avkastningen på SEM, därför många bolag väljer att samarbeta med en SEM byrå som nästan alltid har bättre förutsättningar och är bättre utrustade för att leverera ge högre effekt för lägre investering.

 

Utmaningar med SEM

 • Brist på synlighet på Google, Bing och Amazon - främst gällande centrala nyckelord och så kallade "long-tails", det vill säga mer nischade sökord
 • Ineffektiva inköp av sökord som inte skapar värde
 • SEM uppsättning och strategi i Google, Bing och Amazon som inte upprätthålls
 • Synkronisering med andra online och även offline aktiviteter (våra studier visar till exempel att TV annonsering påverkar sökbeteende extra mycket)
 • Synkronisering med andra system såsom Salesforce, Hubspot, Adobe Analytics, Google Analytics, Adform och olika rapporteringssystem
 • Brist på automatisering inom SEM för ökad effektivitet
 • Brist på rätt kompletterande verktyg och system som maximerar SEM resultat
 • Brist på kompetens eller tid att programmera SEM algoritmer för ökad effekt

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Quismas är en byrå som jobbat med SEM sedan 2007 och vunnit SEM priser sedan 2009. Quismas SEM-team är ett av Sveriges största, en erfaren byrå med några av de skarpaste specialisterna i Sverige med ett nätverk av kollegor som sitter i andra +100 marknader.

Vi hjälper till med att sätta upp, koordinera och optimera närvaron på sökmotorer såsom Google, Bing, Amazon, Baidu, Yandex, Yahoo!, och många fler beroende på vilken marknad våra kunder planerar en SEM insats.

Innan dina kampanjer sätts upp i Google, Bing och Amazon, bör den rätta SEM-taktiken skapas. Detsamma gäller planeringen av dina  investeringar.

På Quisma tar vi dig i handen från början och ser till att du både har rätt strategi och taktik som matchar din marknadsföring och dina mål.

Kom igång redan i dag. Boka ett kostnadsfritt möte med oss så att vi kan sätta upp ett projekt tillsammans som matchar ditt företags behov och förväntningar.

Vi erbjuder hjälp med ditt SEM-program oavsett om du vill ha en SEM byrå för att hantera full-service eller om du endast behöver en förlängd arm til din avdelning.

 • SEM-analys: Vi hjälper till att förstå sökbeteendet - konkurrens, prissättning och volym i köpprocessen samt prestanda. Detta inkluderar din webbplats och ditt nuvarande SEM-program.
 • SEM-strategi: Genom att förstå kundernas sökbeteende, din webbplats performance och dina mål kan vi sammansätta en komplett strategi.
 • SEM-hantering: Vi blir ditt företags SEM-avdelning och är i tät dialog med er gällande alla önskade plattformar (t.ex. Google, Amazon och Bing).
 • Förbättring av SEM: Vi utför kvalitativ kompetensutveckling av ditt företags interna SEM-anställda genom coachning, kurser, vägledning inom olika verktyg och workshops. Således kan även du köra och hantera dina sökprogram med oss som sparringpartner.
 • Automatisering av SEM: skapa extremt granulära och relevanta kontostruktur för maximalt resultat
 • Interim Management: Vi tar hand om dina SEM insatser under en begränsad period
 • Stöttning & Rådgivning: Vi hjälper dig som SEM konsulter

 

Kontakta oss för en gratis SEM audit