QUISMA är en prisbelönt byrå inom sociala medier

Vad är Paid Social?

 

Paid Social är annonsering på sociala medier; Facebook, Instagram, Linkedin, Snapchat, TikTok och Twitter. Paid Social handlar om att annonsera för målgrupp och segment på ett effektivt sätt - så att man uppnår maximalt värde.

Nästan alla sociala medier tillåter riktad reklam till specifika målgrupper. Samtidigt är retargeting en möjlighet och inriktning mot 'look-alikes' och e-postlistor.

Du kan uppnå effektiva resultat med annonsering på sociala medier - både med taktiska säljbudskap och varumärkesorienterad kommunikation.

Varför annonsera i sociala medier?

Sociala medier är en effektiv pushkanal där du kan nå dina målgrupper precist. Däremot krävs det solida resultat fördjupad i kunskap om algoritmer och dynamiken på sociala medier.

Om du publicerar innehåll till befintliga och potentiella kunder kan du öka värdet och effekten genom Paid Social avsevärt, då den organiska räckvidden är begränsad. Exempelvis är den organiska reachen på Facebook nere på 5%. Således medföljer behovet att boosta annonseringens kommunikation så att budskapen når längre ut till målgruppen.

Genom styrning över budget, innehållsinriktning och budgivning kan vi säkerställa maximal effekt av insatserna på sociala medier.

Utmaningar inom marknadsföring i sociala medier

  • Du har inget Paid Social-program idag och går miste om stor potential
  • Ineffektiv verksamhet med olämplig budgivning eller inriktning
  • Innehåll och koncept som inte matchar det önskade målet för Paid Social-aktiviteter
  • Annonser och kampanjer som är aktiva för länge och bästa fall förlorar effektivitet - men i värsta fall skadar varumärket.

Quismas Paid Social-team är en del av Sveriges bästa specialister. Vi hjälper till att optimera din betalda närvaro på Facebook, Instagram, Linkedin och Twitter.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

På Quisma hjälper vi dig att skapa effektfulla resultat genom Paid Social. Vi hjälper dig oavsett du inte har arbetat med betalda sociala tidigare eller om det redan är en del av din befintliga marknadsföringsstrategi.

Vi kan hjälpa dig i din nuvarande Paid Social-uppsättning oavsett om du arbetar med den inhouse eller om vi ska hantera ditt Paid Social-arbete till 100%.

  • Paid Social Strategi: Genom att studera er nuvarande setup av cookies, emails och målgrupp kan vi sätta upp en Paid Social-strategi som skapar maximal effekt. Resultatet blir en strategi som antingen kan utföras av våra specialister eller inhouse
  • Paid Social Hantering: Vi blir din Paid Social-avdelning i nära dialog med dig om samtliga aktiviteter som återspeglar strategin - vare sig det gäller Facebook, Instagram, Linkedin eller Twitter osv.
  • Uppgradering inför Paid Social: Vi utför uppgradering av dina interna Paid Social-hanterare genom coachning, kurser och workshops. På så sätt kan du hantera dina Paid Social-upsättningar med våra specialister som sparringpartners
  • Produktion av innehåll och kreativitet: Ett bra Paid Social-program kräver bra innehåll och här hjälper vi dig med koncept  samt framställning av innehåll och grafisk material för dina sociala medier genom vårt Content Marketing-team.

 

Kontakta oss nu